Диагностично-консултативен център

"Свети Георги Победоносец" ЕООД

Бургас

Доброто човешко отношение и професионализма помагат в трудите моменти   Ангел Стефанов

Ендоскопски кабинетКабинет за горна и долна ендоскопия: фиброгастроскопия и фиброколоноскопия, които се извършват от хирурзи-специалисти д-р Костадин Партенов и д-р Продан Проданов

ЕНДОСКОПСКО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ХЕМОРОИДИ

■ без операция   ■ без болка    ■ без кръвозагуба     ■ без необходимост от болничен престой       ■ без ограничение на работоспособността

Това действително е възможно благодарение на една изпитана във времето методика, наречена RBL (rubber band ligation) или т. нар. еластично превръзване. Приложим е за вътрешни хемороиди ІІ-ІІІ-тастепен. Представлява поставяне на гумено пръстенче в основата на хемороидалния възел, което предизвиква ограничаване на кръвоснабдяването и отпадане на възела на 3-7 ден.

Благодарение на факта, че се работи в зона без болкови рецептори, процедурата е безболезнена. Подходящи пациенти за тази методика са всички с вътрешни хемороиди, като стриктния подбор измежду тях е изключително важен за добрите резултати от провежданото лечение.
На територията на ДКЦ „Свети Георги Победоносец” ЕООД – Бургас е разкрит кабинет за горна и долна ендоскопия и проктологично лечение, който е оборудван с модерна апаратура, позволяваща точна диагностика и съвременно лечение на заболявания на долния отдел на гастро-интестиналния тракт. Работещите при нас хирурзи са висококвалифицирани в областта на ендоскопията.
Имаме възможност да извършваме както миниинвазивни процедури за отстраняване на хемороиди І-ІІІ-та степен, така и конвенционални оперативни интервенции премахващи пролапс на ануса и хемороиди ІV-та степен, по утвърдени модерни световни практики.

От първостепенно значение при нас е грижата за пациента и неговия комфорт, като при всеки се прилага индивидуален подход и преценка на състоянието след ендоскопска диагностика за уточняване на лечението.
Освен посочения метод, в кабинета се извършват още и склеротерапия и DGHAL поцедури.
Профилактирайки бъдещи проблеми се акцентира освен върху лечението на хемороидите, но и върху лечението на най-честите заболявания от проктологията: фисури, перианални абсцеси, фистули, кондиломи.
Основна част от пациентите не обръщат внимание на този толкова често срещан проблем като хемороидите и идват за лечение вече в доста напреднал стадий на заболяването.
Изключително важно е още при първите симптоми – кървене по време и след изхождане, болка, сърбеж около ануса, наличие на болезнени възелчета да се обърнете към специалист-проктолог.

Избягвайте самолечението, защото това само забавя действителното лечение и води до допълнително усложняване на заболяването.

За информация и записвания: 056/87-58-40 (регистратура)

Лекари

д-р Костадин Партенов

Понеделник
от 08:30ч. до 14:00ч.
Вторник
от 08:30ч. до 14:00ч.
Сряда
от 08:30ч. до 14:00ч.
Четвъртък
от 08:30ч. до 14:00ч.
Петък
от 08:30ч. до 14:00ч.
Запази час онлайн

д-р Продан Проданов

Вторник
от 14:00ч. до 18:00ч.
Четвъртък
от 14:00ч. до 17:00ч.
Петък
от 14:00ч. до 17:00ч.
Запази час онлайн

Медицински сестри